Natur, hygge og afstressning på Sejerø, telte glasværksted, restaurant

 

 

Sejerø har en rig og spændende natur, hvor der er mulighed for at få mange dejlige oplevelser.

Sejerø er ca. 11 km lang og 2 km bred og ligger i det nordvestlige Sjælland i den skønne Sejerøbugt.

Sejerø hører til de steder i Danmark, der har flest solskinstimer og mindst nedbør. Øen har mange gode badestrande, hvor der hverken er understrømme eller farlige huller i havbunden. 

Sejerø er lavtliggende med en række isolerede, høje morænebakker, som er dannet under istiden, hvor isen har skrællet og skubbet en del af den danske undergrund op og dannet bakkerne, hvor den højeste, Kongshøj, hæver sig 30 meter over vandet. I klart vejr kan man se Jylland fra Sejerøs udsigtspunkter.

I ertebøl-tiden blev Sejerø beboet af bønder, som ryddede skoven for at dyrke jorden, og man finder stadig rester af økser, pilespidser og bopladser. Der er flere gravhøje fra bronzealderen, og på den nordlige spids af øen findes en langdysse.

Der er mange gode udflugtsmål for enten vandre- eller cykelturen. Efter turen rundt på øen kan man besøge et af de lokale spisesteder - hvis man da ikke hellere foretrækker at fange sin middagsmad med fiskestang. Der er rig mulighed for at fange fisk, som man kan tilberede på campingpladsen, hvor der også er mulighed for at slå sig ned for natten, da vi har 100 pladser og 18 hytter.

For at komme til Sejerø skal man enten selv sejle eller tage med Sejerøfærgen, hvor sejltiden tager ca. 1. time. Det er vigtigt i højsæsonen at booke færgeplads i god tid, såfremt man ønsker at tage sin bil med!

 Book færgeoverfart her!

 

 

 

 

 

 

 


Sidst redigeret den 24. april 2018
  
 Redigeret den 24-04-2018